Leven en laten leven

Wat was het heerlijk weer hè afgelopen weekend ! De zon, de eerste koffie buiten. Ik zag dat hier en daar alweer wat groene blaadjes aan struiken komen en ik zag een boom met een beetje roze bloesem. Ik las ook ergens dat dat allemaal heel erg is want het is te vroeg, de aarde warmt op en dat is allemaal niet best.

Dat zal ook allemaal wel zo zijn maar ik word er een blij mens van. Twee jaar geleden heb ik dat allemaal gemist. Toen gingen de bomen in mijn beleving van kaal naar groen in een halve seconde. Maar dit jaar ga ik ervan genieten. Omdat in de wereld zoals die van vandaag maar weinig moois te vinden is.

Het is deze week ook de week zonder vlees en zuivel. En er doen een hoop organisaties en winkelketens mee. Ik juich dat alleen maar toe terwijl ik mijn speklapje verorber. Op een witte boterham met margarine. Want als mensen dat willen doen, dan moeten ze het vooral niet laten.

Er is ook een tegenhanger gelanceerd. De week met extra vlees en vis en heel veel zuivel. Vind ik ook goed. Leef je uit. Als ik zou moeten kiezen ging ik ook voor de 2e variant. Gelukkig hebben we in dit land nog de mogelijkheid om te kiezen toch ?

Er ontstond nog al wat ophef op social media over een uiting in de AH-winkels. Het ging om dit …

Boeren bashen, schandalig volgens sommigen. Ik moet zeggen dat wel moest lachen om de woordspeling. En ik dacht hoeveel deuren heeft zo’n koelvitrine wel ? Ik zag en zie het probleem niet zo. Maar ik ben dan ook geen boerin wiens bestaan steeds meer in het gedrang komt.

Wat me echt zorgen baart zijn niet de groen blaadjes en de roze bloesem die blijkbaar te vroeg verschijnen. Waar ik wakker van kan liggen is dat er tegenwoordig zo weinig respect is voor elkaars mening. Wat is er gebeurd met leven en laten leven ?

One Comment

  1. Anoniem

    Ik heb me ook geërgerd en tegelijk hard moeten lachen toen ik de voorkant van de AH folder zag. Al die groene blaadjes op de boter verpakkingen. De vegan boter allemaal in de reclame. Ik ben er heen geweest en gelukkig waren er nog net 2 kuipjes blue band goede start margarine. Helemaal achterin de koeling. Volgens mij een teken dat mensen die graag kopen. Gewoon de ouderwetse margarine

Zeg het maar !